Заміна освітлення в Южненській міській художній галереї На реалізації

Доданий
07.05.2018
Номер
5
Культура

Модернізація галерейного освітлення зі старого( фізично застарілого) на сучасне світлодіодне(енергоєфективне).
Встановлення системи освітлення із 56 трекових світильників з відповідними для галереї характеристиками.

Автор проєкту
Бюджет
160 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Шевченка Тараса (Леніна), 7, Южне

Опис

Проблема

Южнеська міська художня галерея - це один із перших в місті арт-просторів який збирає велику кількість поціновувачів образотворчого мистецтва.
За минулі роки галерейне обладнання, а саме освітлення, зносилося, фізично застаріло, а місцями вийшло з ладу і не працює. Окрім цього дійсне освітлення є дуже енерговитратним. Галогенні лампи- вже вийшли із галерейної моди, тому що спектр їх випромінювання містить інфрачервоні та ультрафіолетові проміні, що негативно впливає на сохранність картин та фарб. Деякі лінії освітлення приміщення не працюють, що створює певні проблеми при логічному розміщенні експозиції.

Мета проекту

Мета проекту полягає в модернізації освітлення, а саме в повній заміні освітлювального обладнання, на нове, сучасне та енргоефективне.

Данний проект має розкрити наступні можливості:
- Створення максимально комфортної світлової середи для відвідувачів.
- Формування умов для правильного сприйняття відвідувачами
експонатів що представлені.
- Звернення уваги відвідувачів на певні зони або об`єкти, та підтримка їх
інтересу за допомогою грамотно розставленних світлових акцентів.
- Прагнення підкреслити унікальність кожної роботи та максимальне
розкриття її эстетичної цінності.
- Забеспечення збереження картин.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обгрунтування

Пропонується встановлення 56 сучасних трекових світильників, що будуть закріплені на шинопроводах. Таке кріплення дозволяє створювати мобільне (рухоме) освітлення, що міняє кути нахилу, а також здійснювати кругові рухи. Також можливо регулювання розміру світлової плями, кожного окремого світильника.

Для кого цей проект

Южненська міська галерея цілий рік безперервно заповнена експозиціями як місцевих художників так і запрошених митців зі всієї України. Також велика увага приділяється виставкам дитячих робіт южненськіх шкіл мистецтв. Галерея є виставковою базою для южненського творчого об'єднання "Новація".
Реалізація данного проекту розкриє можливості галереї у виставковії діяльності. Піднімить якість проведення вернисажів та комфорт іх відвідування, цей крок неодмінно залучить нових відвідувачів, та зробить галерею сучасним арт простором.

План заходів з реалізації проекту

1. Демонтаж старої системи освітлення
2. Закупівля необхідного обладнання та супутніх матеріалів.
3. Часткова заміна електричної проводки.
4. Монтаж та підключення трекової системи освітлення.

Ключові показники оцінки результату проекту

В порівнянні з традиційною системою освітлення, трекові світильники на світлодіодах нічим не відрізняються по яскравості світлового потоку, але при цьому экономлять електроенергію в чотири рази ефективніше. Інтенсивність потоку може варіюватися від 300 до 3000Л (люмен), без мерехтіння та нагріву. Ще одна перевага – робочий ресурс, який складає біля півсотні тисяч годин.
Трековое освітлення – не економ варіант. Але воно окупиться економією электроенергії та відсутністю безкінечних покупок традиційних ламп.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Южненська міська художня галерея - комунальний заклад. Реалізація цієї ідеї в рамках Громадського проекту - це найпростіший спосіб залучення коштів для вирішення цієї проблеми. Якщо цей проект не буде реалізований, то галерея стане в кінець великої черги проблем, які необхідно вирішувати за рахунок міського бюджету.
Сучасне мистецтво розвивається так само швидко, як і технічний прогресс. Міська галерея - як храм мистецтва, потребує уваги саме зараз!

Приклади (кейси) схожих рішень (в інших містах)

Галерейна діяльність в Україні останнім часом набирає обертів. Відкривається велика кількість приватних галерей та арт просторів. Звичайно всі вони виконані за останнім словом техніки.
Також за галерейним принципом почали оформлюватись вітрини магазинів, та інтер'єри шоу-румів та супермаркетів. Реалізацію такої системи освітлення в місті Южне можна побачити в оформленні Южненської міської ради, салонах мобільних телефонів, та вітрини м'ясної та сирної продукції супермаркету. Сподіваюсь, найближчим часом і в художній галереї.

Фотографії