КЕМПінGO – скаутський гурток Брав участь

Доданий
08.05.2018
Номер
10
Соціальний захист

КЕМПінGO розрахований на розвиток та популяризацію кемпінгу, як активного відпочинку серед населення міста Южного. Напрямки діяльності: походи, табори, ігри, картографія, орієнтування, скелелазіння, велосипедний, водний та пішохідний туризм. Це найкращий інструмент для боротьби з агресією, депресією та самотністю, сприяє формуванню здорового способу життя та згуртуванню молоді й сімей.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Богашова
Бюджет
193 696 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Будівельників, 23, Южне

Опис

Проблема

Однією з найбільших проблем сучасності серед молоді є залежність від гаджетів та негативного впливу Інтернету. Маючи багато друзів в соц. мережах, люди майже не спілкуються між собою, втрачаються навики комунікації, підвищується рівень агресії, замкнутості та самотності. Ця відчуженість викликає депресію в суспільстві. Виходом з цієї ситуації є живе спілкування на природі – туризм, скаутський рух. На жаль, у місті немає рівних можливостей у дітей з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, багатодітних та сімей з низьким доходом придбати необхідний інвентар для кемпінгу на всю сім’ю або навіть окремо дитині.

Мета проекту

Популяризувати кемпінг, як вид активного відпочинку для згуртування сім’ї, альтернативу негативним явищам серед підлітків, формування здорового способу життя, зміцненню їх здоров’я, сприяння всебічному розвитку, самовихованню та виробленню свого характеру дітей з родин, які опинились в складних життєвих обставинах, багатодітних та сімей з низьким доходом на засадах християнської моралі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обгрунтування

Кемпінг є чудовим засобом для згуртування родин, профілактикою агресії, невід’ємною частиною самовиховання і включає вміння спільно діяти, організовувати заняття, взаємно дбати один про одного. Скаутський рух популярний в усьому світі, але, на жаль, не у нашому місті. Проект передбачає наступні кроки для вирішення вищевказаних проблем:
1. Закупити контейнер на 20 футів
2. Закупка: 1 тент на каркас, палатку, бесідку, навіс; 7 шестимісних наметів; 9 тримісних наметів; 50 спальних мішків; 3 казани; 3 підставки для казанів; 3 лопати; 3 сокири; 3 пальника; 3 газових балони; 10 розкладних столів з стільцями; 5 термосумок.
На базі ОБФ «Острів надії» є спортзал зі скалодромом, деякий спортивний інвентар та волонтери, готові працювати з дітьми в гуртку. Уже були спроби організувати скаутський гурток, підлітки приймали участь в різноманітних змаганнях в таборі на Південному Бузі, але розвитку заважає відсутність необхідного інвентарю.

Для кого цей проект

Даний проект являється проектом соціального напрямку і направлений на такі групи мешканців:
- Внутрішньо переміщені особи
- Діти та батьки з сімей СЖО
- Діти та батьки з низьким та середнім рівнем достатку
- Члени сімей учасників АТО
- Для всіх бажаючих.

План заходів з реалізації проекту

1. Придбання та встановлення контейнера для зберігання обладнання для кемпінгу.
2. Закупка передбаченого інвентарю.
3. Інформування місцевих жителів щодо запланованих заходів для залучення ширшого кола учасників.

Ключові показники оцінки результату проекту

Проект дасть наступні показники:
Охоплення членів сімей СЖО та АТО, з багатодітних сімей та з сімей з низьким достатком – до 20.
Охоплення підлітків та молоді – до 30.
Популяризації скаутського руху в місті призведе до зниження напруженості і агресії в суспільстві, до згуртованості різних вікових та соціальних груп населення, зростання патріотично-, морально-, фізично- вихованих людей, які якісно змінять наше місто.
Рівень вживання алкоголю та тютюнопаління знизиться серед членів гуртка до 0. Рівень злочинності серед членів гуртка знизиться до 0. Рівень депресії серед членів гуртка знизиться до 0.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Неотримання коштів на проект.

Приклади (кейси) схожих рішень (в інших містах)

В нашому місті є гуртки з альпінізму, місця для кемпінгового відпочинку, проте на меті є створення на постійній основі скаутського гуртка, який передбачає спільну працю на природі, сприяння фізичному розвитку, відпочинку та пізнанню світу. Планується участь у змаганнях з велосипедного, водного, пішохідного туризму, скелелазіння, орієнтування, картографії із залученням багатодітних сімей, родин СЖО та учасників АТО.

Фотографії