Перше засідання робочої групи відбулося

Засідання робочої групи почались

Розпочала роботу робоча група з питань бюджету участі міста Южного.

Засідання продовжилось на два дні. Виникло багато запитань та уточнень за проектами. Загалом усі проекти відповідають умовам подачі згідно "Положення про бюджет участі міста Южного".

Та вже на першому етапі відхилено проекти №6 "Громадський простір з фудкортом, ..." та №8 "Оздоровлення дітей з інвалідністю".


Проект №6 "Громадський простір з фудкортом.." відхилено згідно п. 9.11 підпункт 8 (у рамках проекту передбачено витрати на утримання та обслуговування у сумі, що перевищує вартість реалізації проекту) Положення та згідно Звіту про аналіз відповідності проекту відповдального за реалізацію управління, в котрому висновок "негативний"- недостовірні дані бюджету проекту (п.9.11 підпункт 1 Положення).

Проект №8 "Оздоровлення дітей з інвалідністю" - робоча група запропонувала відповідальному управлінню (управлінню праці та соціального захисту населення) та комунальному закладу "ЮМЦСССМ" відпрацювати дану пропозицію через бюджетний запит, а не через бюджет участі, отже також зняла з розгляду з подальшою релізацією - придбанням через управління.

Станом на 23.05.2018р. Розглянуто 12 проектів: 2 відхилені, 10 відправлені для уточнень  авторам. Серед таких: 
1)  надати 2-3 комерційні пропозиції щодо закупок (інвентаря, послуг, обладнання, інше) визначених бюджетом проекту - СТОСУЄТЬСЯ ВСІХ проектів (окрім проекту №6 та №8 - відхилені);
2)  надати лист-згоди від ОСББ - на участь в реалізаціії проекту на території ОСББ, в разі визначення його (проекту) проектом-переможцем (див.п.11 Положенн  про Бюджет участі) - СТОСУЄТЬСЯ проектів №2, 3, 9
3)  надати підтвердження власності землі, на території якої буде реалізовуватись проект - СТОСУЄТЬСЯ проектів №2, 4, 7, 10, 11
4) уточнити кошторис та план заходів -СТОСУЄТЬСЯ проектів №4, 10, 12, 13
Наступне засідання призначене на 29.05.2018р. о 15:00. Запрошені автори проектів.

Також нагадуємо: автор має право (але не пізніше 7 днів до початку голосування зняти свій проект з розгляду).

Результати розгляду повинні бути оголошені не пізніше ніж за 10 днів до початку голосування на засіданні робочої групи з питань бюджету участі (до 01.06.2018р. включно)


Усі проекти подані в електронну систему.

Найстаршому аторові 76 років, наймолодшому 25 років.

Найменьший проект по суммі - 27 тисяч гривен, найбільший - 200 тисяч гривен.

Охоплені 5 з 8 напрямків. Загальна сумма поданих проектів на розгляд понад 1 800 000 гривен (заявлено в положені на реалізацію проектів 1 000 000 грн.).

Слідкуйте за новинами, підтримуйте авторів та їх проекти.

 ДО ПОЧАТКУ ГОЛОСУВАННЯ 18 днів!